• +38 0532 61-13-10
  • arzsp@pl.dsns.gov.ua
  • Полтава, Україна

Ми завжди готові до дій за призначенням.

Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення ГУ ДСНС України у Полтавській області є спеціалізованим загоном, який виконує аварійно-рятувальні та інші невідкладні роботи на об’єктах нафтогазового комплексу, інших об’єктах в разі виникнення надзвичайних ситуацій, а також здійснює у встановленому порядку на договірній основі обслуговування підприємств, установ і територій, на яких існує небезпека виникнення НС техногенного та природного характеру. Одним з основних завдань, яке покладено на загін, є – виконання робіт по запобіганню виникнення та мінімізація наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру.
Завдання, поставленні перед загоном, потребують постійних тренувань. Керівний склад, рятувальники, респіраторники а також працівники групи метрологічного забезпечення та технічної діагностики повинні бути у постійній фізичній і психологічній готовності до роботи у загазованих та задимлених середовищах, використовуючи засоби індивідуального захисту.
Для набуття та закріплення навичок використання засобів індивідуального захисту органів дихання і зору працівники проходять тренування на свіжому повітрі та у загазованому або задимленому середовищі.
Згідно з планом службової підготовки з рятувальниками, распіраторниками, а також працівниками групи метрологічного забезпечення та технічної діагностики щомісяця проводяться заняття із спеціальної фізичної підготовки. Тренування проводяться досвідченими фахівцями на оперативній базі АРЗ СП на повітрі та в приміщенні теплодимокамери. DSCF6871DSCF6863DSCF6975DSCF6949DSCF6977DSCF6958DSCF66116620