• +38 0532 61-13-10
  • arzsp@pl.dsns.gov.ua
  • Полтава, Україна

Полтавські рятувальники провели презентацію свого структурного підрозділу!

Працівники аварійно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області з метою популяризації діяльності та підвищення престижу професії рятувальника серед підростаючого покоління, провели презентацію своєї роботи та повідомили про основні завдання.
Основні завдання аварійно-рятувальної частини:
1. Реалізація державної політики у сфері оперативного реагування на надзвичайні ситуації, проведення аварійно-рятувальних робіт.
2. Участь у ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, проведення рятувальних і інших невідкладних робіт у разі їх виникнення.
3. Участь у територіальній обороні та антитерористичній діяльності відповідно до чинного законодавства.
4. Проведення заходів хімічного та радіометричного забезпечення в повсякденній діяльності, під час здійснення аварійно-рятувальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також при проведенні заходів з цивільного захисту населення та територій.
5. Медичне забезпечення співробітників та надання першої медичної допомоги потерпілим під час виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та проведення аварійно-рятувальних робіт.
6. Проведення технічного обслуговування, ремонту, випробування і технічної діагностики спеціальних автомобілів, технічного устаткування, засобів зв’язку, засобів порятунку на воді.
7. Забезпечення належного технічного стану, експлуатації та технічного обслуговування захисних дихальних апаратів.
8. Забезпечення підготовки особового складу сил цивільного захисту, організація навчання населення діям в умовах надзвичайних ситуацій.
Підвищення престижу роботи рятувальника та популяризація її відповідальності – є невід’ємною частиною нашої роботи, вважає керівництво Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області. 1006 1004 1002 0998 0995 1007Презент