• +38 0532 61-13-10
  • arzsp@pl.dsns.gov.ua
  • Полтава, Україна
Новини
Вітаємо колег з нагородами!

Вітаємо колег з нагородами!

Українські рятувальники та фахівці апарату ДСНС отримали відомчі та державні нагороди.

8 листопада в адмінбудівлі Держслужби України з надзвичайних ситуацій, за сумлінне і високопрофесійне виконання службових обов’язків, мужність і відвагу, проявлені під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та з нагоди державних свят, Голова ДСНС України Микола Чечоткін вручив нагороди рятувальникам та фахівцям апарату Служби.

Так, відповідно до Указу Президента України № 276 від 14 вересня 2017 року орденом “За мужність” III ступеня нагороджено Валентина Савку — водія-хіміка Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Чернівецькій області, Дмитра Юрчука — начальника відділу організації роботи з гуманітарного розмінування Департаменту реагування на надзвичайні ситуації апарату ДСНС України, а також медаль “За врятоване життя” отримав Володимир Коваль — начальник 7 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Рівненській області, який у позаслужбовий час врятував 11 річного хлопчика, що тонув на місцевому ставку.

Водночас, Наказом ДСНС України №611 від 7 листопада 2017 року нагрудним знаком “Знак Пошани” нагороджено Володимира Сковородку – начальника відділення Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у м. Києві, який з початку 2017 року брав участь у проведенні 10 пошуково-рятувальних робіт та пропрацював під водою понад 300 хвилин. Крім того, 29 жовтня Володимир встановив рекорд України пробігши дистанцію напівмарафону у бойовому одязі з апаратом на стисненому повітрі без включення.

Нагрудним знаком “За відвагу в надзвичайній ситуації”нагороджено Миколу Кисєльова — командира відділення 3 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у м. Києві та Дениса Свисталюка – водія 3 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у м. Києві, які ціною власного здоров’я врятували життя 3 людям під час ліквідації наслідків затоплення гарячою водою підвального приміщення будинку на Чоколівському бульварі.

Також нагрудні знаки “За відвагу в надзвичайній ситуацій” отримали і курсанти 1 курсу Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України Максим Настасієнко та Дмитро Чумаченко, які у жовтні поточного року витягнули з пошкодженого у ДТП авто постраждалу жінку та надали їй необхідну допомогу до прибуття медичної служби.

Очільник ДСНС подякував присутнім за службу і привітав із отриманням заслужених нагород.