• +38 0532 61-13-10
  • arzsp@pl.dsns.gov.ua
  • Полтава, Україна

Візит спеціалістів Рятувальної організації Великобританії

IMG_9894
 З 23 по 26 серпня, з робочим візитом на території області перебували представники Рятувальної організації Великобританії (UKRO), які відповідно до Програми міжнародного розвитку (ІDP) ознайомились з роботою Полтавського гарнізону ДСНС аби у подальшому надавати всебічну допомогу в розвитку Служби.
Керівник делегації Ієн Марріт – спеціаліст Рятувальної організації Великобританії з рятувальних операцій стандартів навчання та його заступник Деві Доусен, за підтримки Всесвітньої рятувальної організації (WRO) та відповідно до Програми ООН «Десятиліття дій по забезпеченню дорожнього руху, 2011-2020 років» надаватимуть консультації з питань поліпшення реагування на надзвичайні ситуації та надання долікарської допомоги. Головна мета перебування представників Рятувальної організації Великобританії також спрямована на поліпшення матеріально-технічного забезпечення пожежно-рятувальних підрозділів області.
Для представників Рятувальної організації Великобританії було організовано показові практичні навчання на базі полігону АРЗ СП з ліквідації умовних надзвичайних ситуацій. У тому числі:  деблокування постраждалих з понівеченого у наслідок дорожньо-транспортної пригоди автомобіля, комплекс дій рятувальників частини з ліквідації нафтогазових фонтанів та спеціальних рятувальних робіт по умовній ліквідації аварії на газовій свердловині, з залученням спеціальної техніки та особового складу загону.  Закордонні гості мали можливість ознайомитися з підрозділами та технікою загону, дали високу оцінку діям рятувальників в ході навчання.
IMG_9898 IMG_9837
IMG_9934 IMG_9941