• +38 0532 61-13-10
  • arzsp@pl.dsns.gov.ua
  • Полтава, Україна

Розпочато спеціальну підготовку працівників місцевої пожежної охорони

20 вересня 2017 року навчальним пунктом АРЗ СП ГУ ДСНС України у Полтавській області розпочато спеціальну підготовку працівників місцевої пожежної охорони.

На виконання розпорядження Кабінету міністрів України від 3 квітня 2017 року № 275-р «Про затвердження середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року та плану пріоритетних дій Уряду на 2017 рік», наказу ДСНС України від 11.07.2016 року № 331«Про затвердження Примірних навчального плану та навчальної програми спеціальної підготовки працівників місцевої пожежної охорони та членів добровільної пожежної охорони» із 20 вересня 2017 року навчальним пунктом АРЗ СП ГУ ДСНС України у Полтавській області розпочато спеціальну підготовку працівників місцевої пожежної охорони.

У співпраці з Полтавським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій та спільно з Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області розроблено Програму та методичне забезпечення даного курсу з дистанційною складовою. Теоретичну підготовку, впродовж вересня-жовтня, слухачі проходитимуть за допомогою участі у вебінарах та самостійного опрацювання навчального матеріалу курсу, розміщеного на сайті Полтавського ЦППК. По завершенню теоретичної частини слухачі мають пройти перевірку знань, методом тестування.

Особливу увагу приділено практичній підготовці працівників місцевої  пожежної охорони, що здійснюватиметься начальниками караулів (командирами відділень) державних  пожежно-рятувальних частин ГУ ДСНС України у Полтавській області беспосередньо на місцях. На кінцевому етапі курсу спеціальної підготовки проводитемиться перевірка практичного відпрацювання навчальних вправ і за результатами успішного складення заліків слухачі отримують посвідчення встановленого зразка.

20 вересня 2017 року зі студії Полтавського ЦППК проведено перший вебінар на тему «Введення до курсу спеціальної підготовки працівників місцевої пожежної охорони».Навчання відкрили Фірсов Сергій Анатолійович, начальник центру забезпечення діяльності Головного управління ДСНС України у Полтавській області та Гавриленко Владислав Миколайович, начальник навчального пункту АРЗ СП ГУ ДСНС України у Полтавській області, які ознайомили слухачів із програмою спеціальної підготовки працівників МПО.
Під час вебінару викладачем навчального пункту АРЗ СП ГУ ДСНС України у Полтавській області Кірючевим Леонідом Миколайовичем розглянуто питання: «Охорона праці. Правила безпеки праці».