• +38 0532 61-13-10
  • arzsp@pl.dsns.gov.ua
  • Полтава, Україна

Рятувальники попереджають!

Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області попереджає полтавців, що останній тиждень зими добігає до кінця та розпочинається сезон танення снігу. Це явище є небезпечним для громадян, оскільки можливе не тільки падіння снігових мас з дахів будинків, а й відбувається процес танення криги на водоймах.

Внаслідок відлиги, опадів та сніготанення передбачається поступове пiдвищення рiвнiв води над поточними рівнями на водоймах. Підтоплення може бути в результаті підняття рівня ґрунтових вод, а також при проникненні в грунт надлишкової вологи з поверхні. Таке підтоплення, як правило, є явищем сезонним.

Потрібно пам’ятати, що підтоплення небезпечне не тільки для приватної забудови, а і для міських будинків. Коли рівень грунтових вод знаходиться вище за глибину промерзання грунтів, починається здуття грунту. Грунтові води разом із паводковими водами можуть нанести серйозну шкоду, що призведе до: псування речей і продуктів, просідання фундаменту і руйнування конструкції будівлі, стати загрозою для життя тварин тощо.       Закликаємо мешканців міста бути обережними під час прогулянок вулицями, не ходити попід стінами та балконами будинків, не виходити на льодовий покрив на річках та озерах.

В разі надзвичайної ситуації негайно телефонуйте за номером «101».

фото 9