• +38 0532 61-13-10
  • arzsp@pl.dsns.gov.ua
  • Полтава, Україна

День цивільного захисту

11 березня в Полтавській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 19 відбувся відкритий урок присвячений Дню цивільного захисту. У заході взяли участь директори полтавських шкіл, учні, педагогічний колектив навчального закладу та співробітники Головного управління ДСНС України у Полтавській області.
Під час відкритого уроку були проведені змагання серед учнів та учителів школи на знання з основних правил безпеки життєдіяльності.
DSC_0567 DSC_0544
За сценарієм змагання, дві команди мали практично продемонструвати як потрібно поводитися під час надзвичайної ситуації. Згідно задуму, у багатоповерховому будинку, де проживають дві умовні родини, стався вибух газу в підвальному приміщенні, унаслідок чого сталося часткове руйнування під’їзду. Учасникам команд необхідно було зібрати тривожні валізи та подолати смугу перешкод, щоб дістатися безпечного місця, також надати допомогу постраждалим. Крім того, у рамках змагання, необхідно було на швидкість вдягти бойовий одяг вогнеборців.
Дії школярів та учителів оцінював представник Служби порятунку «101», який після змагання розповів про основні помилки при проведенні заходів з евакуації. У підсумку, обидві команди впорались із поставленим завданням та продемонстрували чіткість та злагодженість дій.
Після практичного відпрацювання, команди взяли участь у вікторині з цивільного захисту.
DSC_0577 DSC_0593
Викладач навчального пункту АРЗ СП ГУ ДСНС у Полтавській області Сташенко О.О провів тренінг,що до надання невідкладної допомоги потерпілому при раптовій зупинці серця.
Варто додати, що з нагоди Дня цивільного захисту учні Полтавської школи №19 підготували презентацію творчих робіт на тему: «Надзвичайні ситуації очима дітей», які розміщенні в приміщенні навчального закладу.