• +38 0532 61-13-10
  • arzsp@pl.dsns.gov.ua
  • Полтава, Україна

Підсумки фінальних змагань “Школи волонтерів”

Підведені підсумки фінальних змагань обласного проекту “Шлола волонтерів”96 91
Упродовж березня – травня поточного року учасники постійнодіючого обласного проекту «Школа волонтерів» отримували теоретичні знання та практичні навички з психологічної підготовки, цивільного захисту, пожежної безпеки, надання домедичної допомоги, поводження та рятування на воді, основ самооборони і військової підготовки, міжнародної волонтерської діяльності для можливості здійснення всебічної допомоги громадянам при виникненні надзвичайних ситуацій.
Підсумком таких навчань молодих волонтерів стали фінальні змагання, що відбулись 3 червня на території Прирічного парку мікрорайону «Левада» м. Полтава. При офіційному закритті цьогорічного проекту були присутні заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Микола Білокінь, організатори проекту, співробітники ГУ ДСНС України у Полтавській області, а також працівники навчального пункту АРЗ СП ГУ ДСНС України у Полтавській області.
Під час проведення фінальних змагань учасники були поділені на вісім команд, які змагалися між собою на восьми етапах. Під час проходження кожного етапу, команди на швидкість демонстрували набуті практичні навички, фізичну підготовку, теоретичні знання, кмітливість та логічне мислення.
100
Журі, яке складалося із фахівців різних служб та організацій, оцінювали кожну команду за визначеними критеріями: швидкість виконання, організованість, правильність, послідовність, командний дух та наполегливість.
Отже, за підсумками змагань, набравши найбільшу кількість балів, перемогу здобула команда «Єдність», друге місце виборола команда «Цунамі», третіми стали майбутні волонтери з команди «Запальнички». Від організаторів проекту призери отримали пам’ятні кубки та дипломи. Також, учасники проекту «Школа волонтерів», які відвідували усі заняття, отримали сертифікати про успішне навчання. Крім того, активні учасники проекту та організатори отримали відзнаки від обласної влади та однієї з громадських організацій.
За вагомий особистий внесок в проведенні в період з березня по травень 2016 року Полтавського обласного проекту «Школа волонтерів» начальник навчального пункту АРЗ СП ГУ ДСНС України у Полтавській області підполковник служби цивільного захисту Гавриленко В.М. та майстер виробничого навчання навчального пункту АРЗ СП ГУ ДСНС України у Полтавській області Боцва О.Л. головою Громадського Комітету цивільного захисту Фірсовим С.А. нагороджені грамотами, а за вагомий внесок у реалізацію державної молодіжної політики в Полтавському регіоні та професійний підхід до реалізації обласного проекту «Школа волонтерів» від Голови обласної державної адміністрації їм оголошено «Подяку».
В підсумковій промові заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь наголосив, що проект «Школа волонтерів» надає важливі знання нашій молоді задля можливого збереження життя інших громадян в складних ситуаціях, але будемо сподіватися, що на практиці їх не доведеться застосовувати.

Підготував Кірючев Л.М.